Spuiter

Wil jij een belangrijke bijdrage leveren in de fabriek van Auping? Heb je affiniteit met hout, lak en  schilderen? Én ben jij vakkundig, kwaliteitsgericht en daag jij jezelf uit om te groeien? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat houdt de functie in?

In de functie van Spuiter ben je werkzaam op de afdeling Houtlakkerij / Schuurderij en verantwoordelijk voor het handmatig spuiten van producten. Voorbeelden van producten zijn de pixelkastjes, de nachtkastjes van de Auronde, gehele bed omrandingen, hoofdborden. Als Spuiter kun je diverse houtsoorten bewerken met alle soorten lak. Je kan nauwgezet alle profielen gelijkmatig van lak voorzien. Je beoordeelt daarnaast visueel het uitgevoerde werk en je ben in staat de handelingen en instellingen van de spuit / pomp / nozzle / luchtkap te veranderen afhankelijk van de gewenste kwaliteit van zowel het uitgevoerde werk als ook de gebruikte gereedschappen. In deze functie ben je werkzaam in een team waar drie werkplekken zijn waar je op ingezet kunt worden. Namelijk bij de beits/vollak of spuitplamuur. 

Afdelingsomschrijving

De houtfabriek bestaat uit drie afdelingen, namelijk Montage, Houtlakkerij / Schuurderij en Machinale Houtbewerking. Deze afdeling maakt  alle bedmodellen, omrandingen, hoofd– en voetborden, poten en nachtkastjes. Alles wordt er op maat gezaagd, gefreesd, geboord, geschuurd en gelakt. Daarnaast zorgt deze afdeling voor de productie, montage en verpakking van diverse onderdelen. Er wordt gewerkt met de nieuwste technieken. Wil jij onderdeel uitmaken van een team met fijne collega’s en een prettige werksfeer? We zoeken collega’s die willen bijdragen aan een prachtig product en aan het succes van Auping.

Wat zoeken wij?

Als Spuiter begrijp je het reilen en zeilen in een productieorganisatie. Je bent flexibel, neemt initiatief en ziet werk liggen. Daarnaast ben je zorgvuldig, nauwkeurig en leergierig. Het betreft vakwerk en vergt handvaardigheid. Je hebt aandacht voor veiligheid in jouw werkomgeving en daar handel je naar. Ook bespreek je dagelijks alle voorkomende problemen met je collega’s en zoek je samen naar verbeteringen en oplossingen. Intern word je opgeleid door technische specialisten die je meenemen in het gehele proces. We werken in dagdiensten van 07:30 uur tot 16:15 uur, daarnaast werken we indien nodig in flexroosters of draaien we verschoven diensten.

Als Spuiter beschik je over de volgende competenties en vaardigheden:

 • MBO 2 werk- en denkniveau; en relevante werkervaring van minimaal 1 jaar in de richting van schilder, meubelspuiter, autospuiter, industrieel spuiter, vliegtuigspuiter, vrachtwagen spuiter, of schadehersteller;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Je bent communicatief vaardig, brengt een boodschap helder over en bent in staat om problemen bespreekbaar te maken;
 • Je beschikt over het inzicht om te herkennen wanneer er wordt afgeweken van de standaard en doet systematisch aanpassingen wanneer nodig;
 • Je bent vakkundig, nauwkeurig en kwaliteitsgericht;
 • Je hebt technisch inzicht;
 • Affiniteit met hout, kleuren en het spuiten van de producten;
 • Het werken met computers.

We vragen veel, maar wat mag je van ons verwachten?

Een zeer uitdagende functie binnen een Nederlands familiebedrijf met grote internationale ambitie en dynamiek waar thuiswerken is omarmd. Auping staat garant voor een open, energieke werkomgeving vol mogelijkheden voor groei.

Is dat alles? Nee, want uiteraard horen daar ook bij:

 • Een goed salaris tussen de € 2.419,08 en € 2.593,16 (afhankelijk van je werkervaring);
 • Je ontvangt naast je salaris voor deze functie een maandelijkse toeslag vanuit het Systeem voor Arbeidsomstandigheden;
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals: een beoordelingstoeslag, 40 verlofdagen, flexibele werktijden en een solide pensioenregeling via PME;
 • Je krijgt een intern opleidingstraject aangeboden, waarin je alle kneepjes van dit mooie vak gaat leren;
 • We investeren graag in jouw verdere ontwikkeling en in goed overleg behoort bijvoorbeeld een opleiding op een vakschool ook tot de mogelijkheden;
 • Personeelskorting op Auping producten;
 • Een makkelijk bereikbare fabriek die is gevestigd in Deventer op handelspark “De Weteringen”, vlak aan de A1.

Waar ga je werken?

Auping werkt al ruim 130 jaar aan persoonlijke oplossingen op het gebied van slaap en rust. Vanuit onze overtuiging dat een uitgeruste wereld een mooiere wereld is, hebben wij in ons werk altijd aandacht voor mens, milieu en de toekomst. Met vakmanschap en oog voor detail ontwikkelen we producten en diensten die ervoor zorgen dat je uitgerust bent en ontspannen je leven kunt leiden. Duurzaamheid, design en innovatie staan daarbij centraal. Auping produceert alles in de duurzame fabriek in Deventer (ca 350 medewerker) en groeide uit tot bedden- en matrassenmarktleider in de Benelux, met meerdere verkoopvestigingen in Europa en distributie over een groot deel van de wereld. Auping is koploper in de circulaire economie en we streven ernaar om uiterlijk in 2030 een volledig circulair productassortiment aan te bieden. In maart 2020 behaalde Auping de B Corp status, waarmee we als bedrijf vrijwillig de hoogste standaarden nastreven op het vlak van sociale en ecologische prestaties, maatschappelijke verantwoordelijkheid en transparantie.

Onze kernwaarden zijn:
De klant is koning: We kennen onze klanten en denken vanuit hun behoefte.
We gaan voor gezamenlijk succes: Met passie en inzet bereiken we samen successen. Die delen en vieren we.
We vertrouwen elkaar: We zijn betrouwbaar, kunnen op elkaar bouwen en werken samen.
We zijn vernieuwend en grensverleggend:  We gaan voor iedere dag beter, innovatie onderscheidt ons.
We zijn van betekenis: Bij ons gaat het uiteraard om omzet en winst. Daarbij zorgen we voor elkaar en voor onze omgeving, nu en in de toekomst.

Enthousiast geworden en interesse?

Word jij enthousiast van deze uitdagende functie en sluiten jouw ervaringen en competenties aan bij wat we zoeken? Stuur dan jouw motivatiebrief en cv in via de sollicitatiebutton voor 17 september 2021.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 28 of 29 september 2021 bij Auping. Uiterlijk in week 38 ontvang je bericht van ons of je uitgenodigd wordt voor een gesprek.

 

Wil jij meer weten over de sollicitatieprocedure bij Auping? Dan kun je hier meer lezen. 

Bij Auping zoeken we zelf onze talenten. Daarom wordt acquisitie naar aanleiding van onze vacatures niet op prijs gesteld.

 

Type functie

Vacaturekenmerken

Vragen over deze vacature?

Neem contact op met:

 

Samira Swensen

HR Adviseur

 

 

+31 (0)6-139 641 42