Operator CNC Houtbewerking

Wil jij een belangrijke bijdrage leveren in de fabriek van Auping? Heb jij affiniteit met techniek, machines en kennis van hout? Én ben jij vakkundig, kwaliteitsgericht en daag jij jezelf uit om te groeien? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat houdt de functie verder in?

Als Operator CNC ben je werkzaam op de afdeling Machinale Houtbewerking en rapporteer je aan de groepsleider. Je belangrijkste verantwoordelijkheid in deze functie is het programmeren van CNC machines voor de bewerking van hout én het optimaliseren van werkprocessen. Je laadt programma’s in, je meldt orders gereed  en je zoekt de bijbehorende tekening op. Tijdens je werkdag bouw je je machine om, meet je producten na en je draait meerdere series weg. In de tussentijd houd je de kwaliteit in de gaten en als het nodig is vervang je gereedschappen. Als de order klaar is bouw je de machine weer om naar een ander product. De machines waar je mee werkt  zijn drie tot vijf-assige CNC machines. Ons nieuwste bedmodel Noa van oersterk beukenhout en wordt op deze CNC machines gemaakt.

 

Afdelingsomschrijving

De houtfabriek bestaat uit drie afdelingen, namelijk Montage, Houtlakkerij / Schuurderij en Machinale Houtbewerking. In de houtfabriek werken we alleen met het mooiste hout, en bewerken we dit van grondstof tot halffabricaten. De afdeling realiseert voor Auping al onze bedmodellen, omrandingen, hoofd – en voetborden, poten en nachtkastjes. Alles wordt er op de maat gezaagd, gefreesd, geboord, geschuurd en gelakt. Daarnaast worden op deze afdeling ook de onderdelen geproduceerd, gemonteerd en verpakt. De afdeling waar je komt te werken is de eerste afdeling in het proces. Nadat jij klaar bent met het product gaat het door naar de afdeling Schuurderij. Wil jij onderdeel uitmaken van een team met fijne collega’s en een prettige werksfeer? We zoeken collega’s die willen bijdragen aan een prachtig product en aan het succes van Auping.

Wat zoeken wij?

Als Operator CNC Houtbewerking ben je flexibel, neem je initiatief en ben je probleemoplossend. Daarnaast ben je zorgvuldig, nauwkeurig en leergierig. Je hebt aandacht voor veiligheid in jouw werkomgeving en daar handel je naar. Ook bespreek je dagelijks alle voorkomende problemen met je collega’s en zoek je samen naar verbeteringen en oplossingen. Intern word je opgeleid door technische specialisten die je meenemen in het gehele proces. We werken in dagdiensten van 07:30 uur tot 16:15 uur, daarnaast werken we indien nodig in flexroosters of draaien we verschoven diensten. 

Als Operator CNC Houtbewerking bij Auping beschik je over de volgende competenties en vaardigheden:

 • MBO 3/4 werk- en denkniveau; en relevante werkervaring van minimaal 1 jaar in de richting van meubelmaker, Operator CNC Hout;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Je bent communicatief vaardig, brengt een boodschap helder en bent in staat om problemen bespreekbaar te maken;
 • Je beschikt over het inzicht om te herkennen wanneer er wordt afgeweken van de standaard en systematisch aanpassingen te doen;
 • Je bent vakkundig, nauwkeurig en kwaliteitsgericht;
 • Je kunt een machine ombouwen en hebt technisch inzicht;
 • Affiniteit met en kennis van hout;
 • Computer en programmeerkennis.

We vragen veel, maar wat mag je van ons verwachten?

Een zeer uitdagende functie binnen een Nederlands familiebedrijf met grote internationale ambitie en dynamiek waar thuiswerken is omarmd. Auping staat garant voor een open, energieke werkomgeving vol mogelijkheden voor groei.

Is dat alles? Nee, want uiteraard horen daar ook bij:

 • Een goed salaris tussen de € 2.474,72 en € 2.804,80 (afhankelijk van je werkervaring);
 • Je krijgt een intern opleidingstraject aangeboden, waarin je alle kneepjes van dit mooie vak gaat leren;
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals: een beoordelingstoeslag, 40 verlofdagen, flexibele werktijden en een solide pensioenregeling via PME;
 • Personeelskorting op Auping producten;
 • Een makkelijk bereikbare fabriek die is gevestigd in Deventer op handelspark “De Weteringen”, vlak aan de A1.

Waar ga je werken?

Auping werkt al ruim 130 jaar aan persoonlijke oplossingen op het gebied van slaap en rust. Vanuit onze overtuiging dat een uitgeruste wereld een mooiere wereld is, hebben wij in ons werk altijd aandacht voor mens, milieu en de toekomst. Met vakmanschap en oog voor detail ontwikkelen we producten en diensten die ervoor zorgen dat je uitgerust bent en ontspannen je leven kunt leiden. Duurzaamheid, design en innovatie staan daarbij centraal. Auping produceert alles in de duurzame fabriek in Deventer (ca 350 medewerker) en groeide uit tot bedden- en matrassenmarktleider in de Benelux, met meerdere verkoopvestigingen in Europa en distributie over een groot deel van de wereld. Auping is koploper in de circulaire economie en we streven ernaar om uiterlijk in 2030 een volledig circulair productassortiment aan te bieden. In maart 2020 behaalde Auping de B Corp status, waarmee we als bedrijf vrijwillig de hoogste standaarden nastreven op het vlak van sociale en ecologische prestaties, maatschappelijke verantwoordelijkheid en transparantie.

Onze kernwaarden zijn:
De klant is koning: We kennen onze klanten en denken vanuit hun behoefte.
We gaan voor gezamenlijk succes: Met passie en inzet bereiken we samen successen. Die delen en vieren we.
We vertrouwen elkaar: We zijn betrouwbaar, kunnen op elkaar bouwen en werken samen.
We zijn vernieuwend en grensverleggend:  We gaan voor iedere dag beter, innovatie onderscheidt ons.
We zijn van betekenis: Bij ons gaat het uiteraard om omzet en winst. Daarbij zorgen we voor elkaar en voor onze omgeving, nu en in de toekomst.

Enthousiast geworden en interesse?

Word jij enthousiast van deze uitdagende functie en sluiten jouw ervaringen en competenties aan bij wat we zoeken? Stuur dan jouw motivatiebrief en cv in via de sollicitatiebutton.

 

Wil jij meer weten over de sollicitatieprocedure bij Auping? Dan kun je hier meer lezen. 

 

Bij Auping zoeken we zelf onze talenten. Daarom wordt acquisitie naar aanleiding van onze vacatures niet op prijs gesteld.

Type functie

Vacaturekenmerken

Vragen over deze vacature?

Neem contact op met:

 

Samira Swensen

HR Adviseur

 

 

+31 (0)6-139 641 42