Modinette Atelier / Medewerker Naaizaal

Wil jij een belangrijke bijdrage leveren in het grootste atelier van de Benelux? Ben je van nature bezig met het continu verbeteren van jezelf en processen? Heb jij affiniteit met stoffen, kleuren en heb je ervaring met een naaimachine en ben je van nature nauwkeurig? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat houdt de functie in?

Als Modinette ben je werkzaam op het grootste atelier van de Benelux. Binnen het atelier zijn er verschillende lijnen waar je als Modinette aan de slag kan. Het is van belang dat je feeling hebt voor het bedienen van industriële machines en dat je veilig met deze machines kunt werken. Ondanks dat je veel zelfstandig in de lijn werkt, ben je wel een onderdeel van een team. Je bent van elkaar afhankelijk omdat je werkt met vastgestelde tijden. Binnen het atelier wordt er met veel zorg en liefde voor het product iedere dag samen met elkaar gewerkt. Je werkt bij Auping met de mooiste soorten kleuren en stoffen.

Voor deze functie zoeken we meerdere nieuwe collega’s verdeeld over de verschillende afdelingen binnen ons atelier:

Gestoffeerde matrassen

De gestoffeerde matras is een onderdeel van onze gehele boxspring combinatie. Als Modinette op deze afdeling ben je bezig met het vervaardigen van dit onderdeel. Het onderdeel wordt doorgeschoven naar de volgende handeling waar een andere collega het overneemt. Voorbeelden van typen matrassen en toppers zijn de Prestige Comfort en Kiruna. Jouw interne klant  zijn de collega’s op de afdeling Doorstikkerij en de collega’s van de meerlaagscutter en de snijtafels (waar de materialen worden gesneden). Binnen het gehele atelier wordt er met zorg en liefde voor het product iedere dag samen met elkaar gewerkt.

Boxlijn en hoofdbord

Bij deze afdeling maak je het onderstel van de boxspringbed. De afdeling boxspring houdt zich bezig met de tijken van gestoffeerde matrassen, hoofdbordhoezen, box stoffering, stoffering van hockers en toppers. Je hebt te maken met allerlei kleuren en verschillende stoffen. Voorbeelden van boxspringmodellen zijn de Original, Tone en de Criade. Binnen de afdeling hoofdbord heb je te maken met 25 verschillende vormen hoofdborden die je als Modinette kunt maken.

Witte matrassen

Als Modinette op de afdeling witte matrassen maak je het matras van begin tot het eind. Deze afdeling houdt zich bezig met de tijken van de witte matrassen, toppers en de kernen van alle matrassen. Hier is een verdeling in de lijn boventijk en ondertijk. Een tijk is de stof die om de kern van een matras is aangebracht. Je werkt met verschillende materialen maar ook met verschillende diktes en afmetingen van stoffen. Op deze afdeling wordt ook de viltbodem (stevige ondergrond van de tijk) gemaakt. Voorbeelden van deze matrassen die je gaat maken zijn de Vivo, Cresto en de Maestro en de Evolve (het eerste volledig circulaire matras ter wereld).

 

 

Wat zoeken wij?

We zoeken collega's die willen bijdragen aan een prachtig product en aan het succes van Auping. Als Modinette ben je flexibel, neem je initiatief en ben je probleemoplossend. Daarnaast ben je zorgvuldig en nauwkeurig. Je hebt aandacht voor veiligheid in jouw werkomgeving en daar handel je naar. Ook bespreek je dagelijks alle voorkomende problemen met je collega’s en zoek je samen naar verbeteringen en oplossingen. We werken in dagdiensten van 07:30 uur tot 16:15 uur, daarnaast werken we indien nodig in flexroosters of draaien we verschoven diensten. Rouleren van werkplekken is belangrijk op het atelier zodat je het gehele proces leert kennen en allround ingezet kan worden.

Als Modinette beschik je over de volgende competenties en vaardigheden:

  • MBO 2 werk- en denkniveau; en relevante werkervaring van minimaal 1 jaar in de richting van modinette, coupeur/ coupeuse, naaier/naaister, costumiere of couturiere;
  • Affiniteit en/of ervaring met een (industriële) naaimachine;
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Je bent communicatief vaardig, brengt een boodschap helder en bent in staat om problemen bespreekbaar te maken;
  • Je herkent afwijkingen van de van de standaard en kunt systematisch aanpassingen te doen;
  • Je bent vakkundig, inzichtelijk, nauwkeurig, zelfstandig en kwaliteitsgericht.

We vragen veel, maar wat mag je van ons verwachten?

Een zeer uitdagende functie binnen een Nederlands familiebedrijf met grote internationale ambitie en dynamiek waar thuiswerken is omarmd. Auping staat garant voor een open, energieke werkomgeving vol mogelijkheden voor groei.

Is dat alles? Nee, want uiteraard horen daar ook bij:

  • Een goed salaris tussen de € 2.419,08 en € 2.593,16 (afhankelijk van je werkervaring);
  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals: een beoordelingstoeslag, 40 verlofdagen, flexibele werktijden en een solide pensioenregeling via PME;
  • Personeelskorting op Auping producten;
  • Een makkelijk bereikbare fabriek die is gevestigd in Deventer op handelspark “De Weteringen”, vlak aan de A1.

Waar ga je werken?

Auping werkt al ruim 130 jaar aan persoonlijke oplossingen op het gebied van slaap en rust. Vanuit onze overtuiging dat een uitgeruste wereld een mooiere wereld is, hebben wij in ons werk altijd aandacht voor mens, milieu en de toekomst. Met vakmanschap en oog voor detail ontwikkelen we producten en diensten die ervoor zorgen dat je uitgerust bent en ontspannen je leven kunt leiden. Duurzaamheid, design en innovatie staan daarbij centraal. Auping produceert alles in de duurzame fabriek in Deventer (ca 350 medewerker) en groeide uit tot bedden- en matrassenmarktleider in de Benelux, met meerdere verkoopvestigingen in Europa en distributie over een groot deel van de wereld. Auping is koploper in de circulaire economie en streeft ernaar om uiterlijk in 2030 volledig circulair te zijn. In maart 2020 behaalde Auping de B Corp status, waarmee we als bedrijf vrijwillig de hoogste standaarden nastreven op het vlak van sociale en ecologische prestaties, maatschappelijke verantwoordelijkheid en transparantie.

Onze kernwaarden zijn:
De klant is koning: We kennen onze klanten en denken vanuit hun behoefte.
We gaan voor gezamenlijk succes: Met passie en inzet bereiken we samen successen. Die delen en vieren we.
We vertrouwen elkaar: We zijn betrouwbaar, kunnen op elkaar bouwen en werken samen.
We zijn vernieuwend en grensverleggend:  We gaan voor iedere dag beter, innovatie onderscheidt ons.
We zijn van betekenis: Bij ons gaat het uiteraard om omzet en winst. Daarbij zorgen we voor elkaar en voor onze omgeving, nu en in de toekomst.

Enthousiast geworden en interesse?

Word jij enthousiast van deze uitdagende functie en sluiten jouw ervaringen en competenties aan bij wat we zoeken? Stuur dan jouw motivatiebrief en cv in via de sollicitatiebutton.

Wil jij meer weten over de sollicitatieprocedure bij Auping? Dan kun je hier meer lezen. 

Bij Auping zoeken we zelf onze talenten. Daarom wordt acquisitie naar aanleiding van onze vacatures niet op prijs gesteld.

Type functie

Vacaturekenmerken

Vragen over deze vacature?

Neem contact op met:

 

Samira Swensen

HR Adviseur

 

 

+31 (0)6-139 641 42