Onze fabriek

In 2015 hebben we onze productie gecentraliseerd op één locatie in Deventer. De houtfabriek voor onze bedmodellen, de staalfabriek voor onder andere onze spiraalbodems en het naaiatelier voor boxsprings en matrassen zijn nu allemaal verenigd onder één dak. Dat is niet alleen een stuk efficiënter, maar ook duurzamer. Zo zijn we van vier fabrieken samengevoegd tot één locatie om productie en logistiek te optimaliseren. Er wordt puur op klantorder geproduceerd en gereed gemaakt voor transport. Alle orders komen in gereedvakken die aan het einde van de iedere dag worden geladen om de volgende ochtend naar de dealers te worden gereden door onze vrachtwagens.

Het Auping Hart

In het middelpunt van onze organisatie vind je onze ontmoetingsruimte het Auping Hart. Hier komt iedereen samen tijdens de koffiemomenten, lunch, bijeenkomsten, kerst en nieuwsjaarsevenementen. Vanuit het Auping Hart kijk je zo de fabriek in. Hier heeft iedere bezoeker rondom een panoramisch uitzicht op de diverse productie - en assemblage afdelingen. Via het doorlopende bordes kan je van bovenaf de fabriek bewonderen. 

Duurzaamheid

De warmte die vrijkomt bij de productie, gebruiken we nu voor de verwarming van onze kantoren. In de zomer slaan we de warmte die vrijkomt op in de grond van onze fabriek. Als het kouder wordt, dan halen we deze warmte weer naar boven. Andersom slaan we in de winter de kou op in de aarde. Bij warm weer halen we dat weer terug, zodat het in de zomer lekker koel blijft. Diep onder de grond slaan we namelijk water op van verschillende temperaturen en dat water wordt weer getransporteerd naar boven wanneer het nodig is. In onze groene fabriek zul je dus geen airco of cv vinden.

Ook investeerden we in zaken als zonnepanelen en het in het gebruik van 'grijs' water voor koeling en de toiletten. Daarnaast scheelt de centralisatie meer dan 120.000 transportkilometers per jaar, omdat we niet meer heen en weer hoeven te rijden tussen de fabrieken. Voor meer informatie over onze duurzame dromen verwijzen we je graag door naar onze corporate website.

Lean

Alle bedrijfsprocessen van Auping zijn ingericht op basis van het Aupinghuis. Het model is gebaseerd op het Lean-principe. Dit houdt in dat in de fabriek alles in een doorgaande lijn verloopt op basis van de klantvraag. We produceren niet op voorraad, maar alleen op basis van wat de klant heeft besteld in de winkel. Zo streven we er naar de doorlooptijd zo kort mogelijk te maken, van start van het product tot en met gereed voor de klant. Ondertussen nemen we verspillingen weg om voortdurend te verbeteren. In het midden van ons huis staan vier zaken die bij elke stap die je zet moeten verbeteren: veiligheid en & duurzaamheid, kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en de kosten. De basis van ons 'Auping' huis wordt gevormd door voorwaarden om continue te kunnen verbeteren. De klant voorop stellen, medewerkers en hun vaardigheden respecteren en gestandaardiseerde werkmethoden.

Waarom een huis? Omdat een huis een gestructureerd systeem is. Elk element in het huis is op zichzelf cruciaal, maar belangrijk is de manier waarop de elementen elkaar versterken.

 

Het Naaiatelier

We vinden het belangrijk dat jouw matras lekker en goed in elkaar zit. Daarom worden alle matrassen gemaakt door de vakmensen in ons eigen naaiatelier. We zijn er ook trots op dat we het grootste naaiatelier hebben van heel Nederland. Het naaiatelier bestaat uit de afdelingen boxsprings en matrassen. De afdeling boxsprings houdt zich bezig met de tijken van gestoffeerde matrassen, hoofdbordhoezen, box stoffering, stoffering van hockers en toppers. De afdeling matrassen houdt zich bezig met de tijken van de witte matrassen, toppers en de kernen van alle matrassen.

 

De Houtfabriek

De houtfabriek bestaat uit drie afdelingen, namelijk Montage, Houtlakkerij/Schuurderij en Machinale Houtbewerking. De houtafdeling realiseert voor Auping al onze bedmodellen, bedomrandingen, hoofd- en voetborden, poten en nachtkastjes. Alles wordt er op maat gezaagd, gefreesd, geboord, geschuurd en gelakt. Daarnaast het produceren, monteren en verpakken van onderdelen.

 

De Staalfabriek

Binnen deze afdeling worden de eerste productiestappen gezet, denk hierbij aan zagen en lakken van stalen en aluminium delen. Alle onderdelen uit de staalfabriek (denk hierbij aan onze vlakke- en verstelbare spiraalbodems, frames en poten) worden gelakt in onze staallakkerij. De onderdelen gaan eerst naar de wasstraat. Hier worden ze ontvet, krijgen ze een fosfaatlaagje en worden ze nagespoeld met water en gedroogd in een droger. De stalen onderdelen worden gelakt met poederlak, een droge lak zonder oplosmiddelen die op onderdelen gespoten wordt.

 

Logistiek

De afdeling Logistiek zorgt er voor dat de producten vanuit productie en inkoop op de juiste plek worden weggezet of verzendklaar worden gemaakt. Binnen deze afdeling wordt er zorg gedragen voor alle interne logistieke processen ten behoeve van de productie. Ook worden de producten voor de geplande ritten op de juiste manier en in de juiste volgorde in de containers geladen. Daarnaast worden retourzendingen op de juiste manier gelost. De vrachtwagenchauffeurs transporteren de goederen van en naar de juiste locatie.

 

Ondersteunende diensten

Onder de afdeling Operations vallen verschillende functiegebieden samen. Denk hierbij aan KAM, Facilitair, Proces Engineering, Inkoop en Planning. Deze functies zorgen voor de dagelijkse ondersteuning en het implementeren van methodes. Binnen de fabriek werken we in een matrix-organisatie waarbij de functies ondersteunend zijn aan de fabriek.